Zorgverzekeringswet

Zorgverzekeringswet (Zvw)

De overheid wilt dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en eventuele verzorging en verpleging aan huis ontvangen. Het streven is om de zelfstandigheid te bevorderen en de medicalisering te beperken. Naast de zorg die u vanuit uw basisverzekering ontvangt, kunt u vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) ook wijkverpleging ontvangen.

Wilt u meer weten over Zorg vanuit het Zorgverzekeringswet (ZvW) dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg.

Bent u (nog) in staat om thuis te wonen, maar heeft u daar wel de nodige verzorging en verpleging bij nodig, dan komt u mogelijk in aanmerking voor zorgvoorzieningen uit de Zvw.

Online aanvragen voor zorgdiensten

Zorg in Natura (ZiN) is de tegenhanger van een Persoonsgebonden Budget. Als u kiest voor Zorg in Natura dan bepaalt de gemeente, uw zorgkantoor of uw zorgverzekeraar van wie u zorg ontvangt, waar u die zorg ontvangt en wanneer u zorg ontvangt. U hoeft zelf niets meer te regelen. Daarmee bent u echter ook de regie kwijt.
 
Bij Zorg in Natura op basis van de Wlz krijgt u te maken met het Zorgkantoor. Het Zorgkantoor koopt namens haar cliënten zorg in bij zorgverleners (zoals verpleeghuizen) in haar regio. Het Zorgkantoor zal daarbij onderhandelen over de prijs en ook afspraken maken over de kwaliteit en de hoeveelheid van de zorg die haar cliënten zullen ontvangen. Als Wlz-cliënt maakt u gebruik van deze ingekochte zorg. U hoeft zich dus niet druk te maken over het vinden van een zorgverlener of het maken van (contractueel vastgelegde) afspraken. Ook de administratie en de uitbetaling neemt het Zorgkantoor op zich. Wel zo gemakkelijk. Het enige wat u zelf nog moet doen is uw eigen bijdrage betalen.

Hoe werken wij

Verpleging en verzorging wordt door Beëljada Thuiszorg aangeboden in PGB en in Zorg in Natura. Het hangt af van uw eigen voorkeur. Voor het krijgen van de juiste zorg is een indicatie vereist gesteld door een wijkverpleegkundige. Dat kan via ons bedrijf zijn, via uw zorgverzekeraar of een gediplomeerde verpleegkundige die voldoet aan de eisen. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 085-4852424. Of stuurt u ons een bericht via ons contactformulier.

Aanvraagformulier zorg

  • Voor welke dienst wilt u informatie ontvangen:

Telefonisch contact

Voor informatie over de zorg levering of zorgbehoeftes kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 085-4852424.

Intake gesprek

Wilt u weten als u in aanmerking kunt komen voor zorg, is het mogelijk u aan te melden voor een intake gesprek. U kunt uw aanmelding telefonisch doen op telefoonnummer 085-4852424 of per email naar info@beeljada.nl.

 

Hulp bij uw aanvraag

Als organisatie zijn wij goed bekend met de procedure en helpen u dan graag bij het aanvragen van uw zorgbehoefte. Wij nemen samen met u door de stappen die ondernomen moeten worden en ondersteunen u bij uw aanvraag.

Afspraak inplannen

Wilt u gelijk een afspraak inplannen, dan kunt u ons mailen op email adres info@beeljada.nl. U ontvangt binnen 24 uur van ons bericht voor het inplannen van een intake.