Wet Langdurige Zorg

Mogelijkheden WLZ-Zorg Thuis

U kunt Wlz-zorg thuis ontvangen, maar dit kan alleen als het verantwoord en doelmatig is. Dit betekent bijvoorbeeld dat u veilig en gezond thuis kunt blijven wonen.

Wilt u meer weten over WLZ aanvragen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg.

Wet Langdurige Zorg 

Online aanvragen voor zorgdiensten

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wlz. U komt mogelijk in aanmerking als u intensieve zorg of toezicht nodig heeft. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan geeft het CIZ een zogeheten Wlz-indicatie af. Dit is een besluit waarin staat dat iemand recht heeft op langdurige zorg.

Met een Wlz-indicatie krijgt iemand in een zorginstelling alle begeleiding en zorg die hij nodig heeft. Zoals verpleging en verzorging. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om thuis te blijven wonen met intensieve zorg. Dit is alleen mogelijk als de situatie thuis geschikt is om verantwoord en doelmatig zorg te krijgen. Dit betekent bijvoorbeeld dat u veilig en gezond thuis kunt blijven wonen. Het Zorgkantoor gaat hierover met u in gesprek en beoordeelt de situatie.

Wlz-indicatie aanvragen

Op de website van het CIZ staat hoe u een Wlz-indicatie aanvraagt.

Ook leest u op die website wat er precies gebeurt met uw Wlz-aanvraag.

Voor zorgvragers die graag thuis willen blijven wonen met intensieve zorgbehoefte kunnen wij diensten leveren. De zorg zal volgens de vergoedingslijst worden geleverd die gesteld is door het Zorgkantoor.

Een zorgaanbieder levert alle zorg thuis

Een zorgaanbieder levert alle zorg. Hierbij horen ook maaltijden, huishoudelijke hulp en dagbesteding. Net zoals u deze in een zorginstelling zou krijgen. Dit heet een ‘volledig pakket thuis’ (vpt). De afspraken worden opgeschreven in het zorgplan. De huur of de hypotheek van uw woning moet u zelf blijven betalen.

Verschillende zorgaanbieders leveren zorg thuis

U krijgt zorg van verschillende zorgaanbieders. De afspraken worden beschreven in het zorgplan. Dit heet een ‘modulair pakket thuis’ (mpt). U krijgt de zorg waarvoor u een Wlz-indicatie heeft, behalve maaltijden. De huur of de hypotheek van uw woning moet u zelf blijven betalen.

Persoonsgebonden budget PGB

Het persoonsgebonden budget is een geldbedrag waarmee u zelf zorg inkoopt. U bepaalt zelf welke zorgverleners u inhuurt. U legt de afspraken met de zorgaanbieders vast in zorgverleningsovereenkomsten. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) controleert de afspraken en betaalt de zorgverleners uit.

Zorg thuis zonder WLZ-indicatie

Heeft u geen Wlz-indicatie (hierin staat dat u zorg vanuit de Wlz nodig heeft), maar wel behoefte aan zorg en ondersteuning thuis? Lees dan de pagina Welke hulp kan ik thuis krijgen van de gemeente vanuit de Wmo?

Diensten uit de WLZ

WLZ bestaat uit verzorging & verpleging, begeleiding individueel, begeleiding groep en hulp in huishouden.

Aanvraagformulier zorg

  • Voor welke dienst wilt u informatie ontvangen:

Hoe werken wij

Het aanvragen van de WLZ gebeurd via het CIZ. Ook wel CIZ indicatie genoemd. Wilt u meer weten over de Wet Langdurige Zorg dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 085-4852424. Of stuurt u ons een bericht via ons contactformulier.

Telefonisch contact

Voor informatie over de zorg levering of zorgbehoeftes kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 085-4852424.

Intake gesprek

Wilt u weten als u in aanmerking kunt komen voor zorg, is het mogelijk u aan te melden voor een intake gesprek. U kunt uw aanmelding telefonisch doen op telefoonnummer 085-4852424 of per email naar info@beeljada.nl.

 

Hulp bij uw aanvraag

Als organisatie zijn wij goed bekend met de procedure en helpen u dan graag bij het aanvragen van uw zorgbehoefte. Wij nemen samen met u door de stappen die ondernomen moeten worden en ondersteunen u bij uw aanvraag.

 

 

Afspraak inplannen

Wilt u gelijk een afspraak inplannen, dan kunt u ons mailen op email adres info@beeljada.nl. U ontvangt binnen 24 uur van ons bericht voor het inplannen van een intake.