Zorg in Natura

Zorg in Natura

Bij zorg in natura contracteert de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar de zorgaanbieders en ondersteuning.

Wilt u meer weten over Zorg in Natura dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg.

Zorg in Natura aanvragen 

Zorg in Natura (ZiN) is de tegenhanger van een Persoonsgebonden Budget. Als u kiest voor Zorg in Natura dan bepaalt de gemeente, uw zorgkantoor of uw zorgverzekeraar van wie u zorg ontvangt, waar u die zorg ontvangt en wanneer u zorg ontvangt. U hoeft zelf niets meer te regelen. Daarmee bent u echter ook de regie kwijt.
 
Bij Zorg in Natura op basis van de Wlz krijgt u te maken met het Zorgkantoor. Het Zorgkantoor koopt namens haar cliënten zorg in bij zorgverleners (zoals verpleeghuizen) in haar regio. Het Zorgkantoor zal daarbij onderhandelen over de prijs en ook afspraken maken over de kwaliteit en de hoeveelheid van de zorg die haar cliënten zullen ontvangen. Als Wlz-cliënt maakt u gebruik van deze ingekochte zorg. U hoeft zich dus niet druk te maken over het vinden van een zorgverlener of het maken van (contractueel vastgelegde) afspraken. Ook de administratie en de uitbetaling neemt het Zorgkantoor op zich. Wel zo gemakkelijk. Het enige wat u zelf nog moet doen is uw eigen bijdrage betalen.

Hoe werken wij

Verpleging en verzorging wordt door Beëljada Thuiszorg aangeboden in PGB en in Zorg in Natura. Het hangt af van uw eigen voorkeur. Voor het krijgen van de juiste zorg is een indicatie vereist gesteld door een wijkverpleegkundige. Dat kan via ons bedrijf zijn, via uw zorgverzekeraar of een gediplomeerde verpleegkundige die voldoet aan de eisen.

 

Telefonisch contact

Voor informatie over de zorg levering of zorgbehoeftes kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 06-24848136.

Intake gesprek

Wilt u weten als u in aanmerking kunt komen voor zorg, is het mogelijk u aan te melden voor een intake gesprek. U kunt uw aanmelding telefonisch doen op telefoonnummer 0320785706 of per email naar info@beeljada.nl.

Hulp bij uw aanvraag

Als organisatie zijn wij goed bekend met de procedure en helpen u dan graag bij het aanvragen van uw zorgbehoefte. Wij nemen samen met u door de stappen die ondernomen moeten worden en ondersteunen u bij uw aanvraag.

 

Afspraak inplannen

Wilt u gelijk een afspraak inplannen, dan kunt u ons mailen op email adres info@beeljada.nl. U ontvangt binnen 24 uur van ons bericht voor het inplannen van een intake.