Thuiszorg Amsterdam

Hoe moet ik Thuiszorg in Amsterdam aanvragen?

Ondersteuning thuis kunt u aanvragen via uw gemeente. De taken hebben geen medisch karakter. Heeft u hierbij hulp nodig of wilt u een specifiek beroep doen op individuele begeleiding of ondersteuning, dan kan Beëljada Thuiszorg u hierbij helpen.

Wilt u meer weten over Thuiszorg in Amsterdam en omstreken dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg.

Thuiszorg Amsterdam

Gemeente Amsterdam heeft een afdeling die op verschillende niveaus aanvragen voor thuiszorg in Amsterdam bekijkt. De gemeente beschikt over een Helpdesk die informatie verstrekt over de procedure en looptijd van een zorgaanvraag. Ook voor vragen wat wel en niet mag in de zorg kunt u terecht bij de Gemeente.

Gemeente Amsterdam heeft een aanvraag procedure dat bestaat uit een wijkteam, indicatie advies bureau en een laatste de gemeente zelf die uiteindelijk bepaald als u in aanmerking komt voor thuiszorg in de WMO. Thuiszorg vanuit het ZvW wordt beoordeeld vanuit een wijkverpleegkundige en de zorgverzekeraar.

U geeft aan als u het in PGB wilt of in Natura.  Bij een PGB wordt er een PGB plan gevraagd wat moet toelichten de zorgbehoefte, motivatie en resultaten die men als zorgvrager wilt bereiken. Verder gelden de basis voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor een PGB. Bij Zorg in Natura wordt u verwezen naar een gecontracteerde zorgverlener van de Gemeente Amsterdam. Na het opmaken van een ondersteuningsplan door het wijkteam zal het doorgestuurd worden naar het Indicatie advies bureau die een vervolg afspraak maakt om het advies van het Wijkteam te beoordelen. Is het goed, dan geven ze een advies door aan de Gemeente Amsterdam die de verdere afwikkeling doet in de administratie en de SVB voor de toekennen van een budget. 

Met de aanvraag thuiszorg in Amsterdam kan Beëljada Thuiszorg u hierbij helpen. U kunt zich aanmelden voor meerdere taken. Ook zijn er zorgverzekeringen die huishoudelijke hulp in hun aanvullende verzekering aanbieden. U kunt informatie hierover terugvinden op op www.zorgverzekeringwijzer.nl

Wilt u meer weten over Thuiszorg aanvragen in Amsterdam dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur op telefoonummer (31)320785706. Of stuurt u ons een bericht via ons contactformulier.

ondersteuning thuis
dagbesteding
hulp in huishouden

Thuiszorg Amsterdam aanvragen

Thuiszorg in Amsterdam kunt u aanvragen via uw gemeente.

Intake thuiszorg

Bij een aanvraag voor Ambulant ondersteuning dienst u zich eerst te melden wij een wijkteam. Deze zal beoordelen er een intake kan worden ingepland. Een intake is een uitgebreid gesprek waarbij zij in een speciaal systeem een aantal vragen beantwoorden waaruit zal blijven uw zorg behoefte.

Hoelang duurt een aanvraag voor Thuiszorg Amsterdam?

Het onderzoek loopt vanaf de formele melding bij het Indicatie advies bureau. Totaal duurt het ongeveer 6-8 weken. Echter kan het vanwege de drukte afwijken.

Hoe werken wij

Voor het aanvragen van Thuiszorg in Amsterdam kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0320785706. Of stuurt u ons een bericht via ons contactformulier.

Telefonisch contact

Voor informatie over de zorg levering of zorgbehoeftes kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 06-24848136.

Intake gesprek

Wilt u weten als u in aanmerking kunt komen voor zorg, dan is het mogelijk u aan te melden voor een intake gesprek. U kunt uw aanmelding telefonisch doen op telefoonnummer 0320785706 of per email naar info@beeljada.nl.

Hulp bij uw aanvraag

Als organisatie zijn wij goed bekend met de procedure en helpen u dan graag bij het aanvragen van uw zorgbehoefte. Wij nemen samen met u door de stappen die ondernomen moeten worden en ondersteunen u bij uw aanvraag.

 

Afspraak inplannen

Wilt u gelijk een afspraak inplannen, dan kunt u ons mailen op email adres info@beeljada.nl. U ontvangt binnen 24 uur van ons bericht voor het inplannen van een intake.