Persoonsgebonden Budget

Het PGB

Kies voor uw eigen regie, en bepaal zelf hoe, waar, wanneer en van wie u uw zorg wilt ontvangen

Wilt u meer weten over PGB aanvragen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg.

Persoonsgebonden Budget 

Een Persoonsgebonden Budget is een geldbedrag waarmee mensen zelf hun eigen zorg kunnen inkopen. De overheid bepaalt hoeveel geld u krijgt. U kunt echter zelf beslissen wat voor zorg u wilt ontvangen, van wie u die zorg wilt ontvangen, waar u zorg krijgt en wanneer u zorg nodig heeft. Kortom, u heeft veel keuzevrijheid om zelf te bepalen wat het beste bij u past.
 
Heeft u een sterke voorkeur voor een bepaalde zorgverlener? Dat kan met een PGB! U kiest tenslotte zelf waaraan u uw zakje met geld uitgeeft.
mensen met een chronische beperking of ziekte toegekend kunnen krijgen
om zelf zorgverleners in te huren
voor de zorg die zij nodig hebben
vanwege de beperking die zij ondervinden vanwege hun beperking of ziekte

Voorwaarden PGB aanvraag

Om in aanmerking te komen voor een PGB moet de zorgvrager bewust zijn van de bijkomende verantwoordelijkheden. Indien de zorgvrager dat zelf niet kan is het mogelijk een persoon aan te wijzen om de administratieve handelingen te regelen. De zorgvrager blijft zelf verantwoordelijk voor de uitgaven van het budget. In sommige gevallen is het verplicht dat een zorgvrager een gewaarborgde hulp heeft om in aanmerking te kunnen komen voor een PGB budget. Dit ter bescherming van de zorgvrager.

Bij PGB is er keuze vrijheid, maar komen ook administratieve zaken bij kijken dat bepalend is als de zorg kwalitatief en goed geleverd wordt. Wij adviseren zorgvragers, mantel verzorgers of PGB beheerders informatie in te winnen bij een belangen vereniging voor budgethouders zoals Per Saldo. Zij beschikken ook over een PGB test, om voor u zelf in te zien als een PGB zorg voor u geschikt is.

Telefonisch contact

Voor informatie over de zorg levering of zorgbehoeftes kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 06-24848136.

Intake gesprek

Wilt u weten als u in aanmerking kunt komen voor zorg, is het mogelijk u aan te melden voor een intake gesprek. U kunt uw aanmelding telefonisch doen op telefoonnummer 0320785706 of per email naar info@beeljada.nl.

Hulp bij uw aanvraag

Als organisatie zijn wij goed bekend met de procedure en helpen u dan graag bij het aanvragen van uw zorgbehoefte. Wij nemen samen met u door de stappen die ondernomen moeten worden en ondersteunen u bij uw aanvraag.

 

Afspraak inplannen

Wilt u gelijk een afspraak inplannen, dan kunt u ons mailen op email adres info@beeljada.nl. U ontvangt binnen 24 uur van ons bericht voor het inplannen van een intake.