Dagbesteding

Dagbesteding voor volwassenen

Dagbesteding zijn activiteiten overdag om de tijd prettig en/of zinnig te vullen. Gemeenten verzorgen activiteiten waar iedereen naar toe kan. Dit worden ‘algemene voorzieningen’ genoemd.

Wilt u meer weten over Dagbesteding voor Volwassenen dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg.

Dagbesteding via de gemeente vanuit de Wmo

 

Online aanvragen voor zorgdiensten

De gemeente is vanuit de Wmo verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen die praktische en sociale hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Dagbesteding maakt daar onderdeel van uit. Dagbesteding wordt ook wel groepsbegeleiding genoemd.

Zoekt u een geschikte dagbesteding, dan kunt u contact opnemen met de gemeente om een Wmo-melding te doen. Dan zal de Wmo-consulent met u bespreken wat voor u een goede oplossing is. Bijvoorbeeld meedoen aan dagactiviteiten, naar de dagopvang, werken op een zorgboerderij of arbeidsmatige dagbesteding.

Zo nodig krijgt u een beschikking waarin staat dat u recht heeft op dagbesteding. U kunt daarmee terecht bij aanbieders van dagbesteding die een contract hebben met de gemeente. U kunt eventueel ook een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen, waarmee u zelf een aanbieder van dagbesteding kunt uitzoeken. U koopt de zorg dan zelf in.

Dagbesteding vanuit de Wlz

Mensen die een indicatie hebben voor zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz), krijgen dagbesteding via de Wlz. U moet dan wel een zorgprofiel hebben met daarin begeleiding (groep). Uw zorgkantoor kan u meer vertellen over de mogelijkheden voor dagbesteding in uw situatie.

U kunt ook zelf zoeken naar mogelijkheden voor dagbesteding. Omdat dagbesteding voor mensen met een indicatie voor langdurige zorg vaak samen gaat met bijv. verzorging, verpleging en behandeling, kunt u ook zoeken op termen als dagopvang, dagverzorging en dagbehandeling.

Beëljada Thuiszorg bied o.a. arbeidsmatige dagbesteding en dagactiviteiten in Amsterdam en Lelystad e.o.

Er is mogelijkheid voor vervoerskosten van en naar de dagbesteding dat meegenomen kan worden in de aanvraag.

Wilt u meer weten over Dagbesteding dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur op telefoonummer 085-4852424. Of stuurt u ons een bericht via ons contactformulier.

ondersteuning bij uw administratie
hulp bij boodschappen doen en koken
plannen van uw activiteiten
sociale contacten maken en onderhouden
vinden van passende activiteiten, zoals meedoen aan buurtactiviteiten of een club, vrijwilligerswerk, dagbesteding of opleiding.

Aanvraagformulier zorg

  • Voor welke dienst wilt u informatie ontvangen:

Hoe werken wij

Voor het aanvragen van Dagbesteding kunt u vrijblijvend contact opnemen met Beëljada Thuiszorg. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 085-4852424. Of stuurt u ons een bericht via ons contactformulier.

Telefonisch contact

Voor informatie over de zorg levering of zorgbehoeftes kunt u ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 06-24848136.

Intake gesprek

Wilt u weten als u in aanmerking kunt komen voor zorg, dan is het mogelijk u aan te melden voor een intake gesprek. U kunt uw aanmelding telefonisch doen op telefoonnummer 085-4852424 of per email naar info@beeljada.nl.

 

Hulp bij uw aanvraag

Als organisatie zijn wij goed bekend met de procedure en helpen u dan graag bij het aanvragen van uw zorgbehoefte. Wij nemen samen met u door de stappen die ondernomen moeten worden en ondersteunen u bij uw aanvraag.

Afspraak inplannen

Wilt u gelijk een afspraak inplannen, dan kunt u ons mailen op email adres info@beeljada.nl. U ontvangt binnen 24 uur van ons bericht voor het inplannen van een intake.